Bojan

Så länge skutan kan gå!

Frågor & svar

Publicerad 2019-08-12 15:32:00 i Allmänt,

Land i sikte! Vi på Bojanexpress är så glada över alla frågor som vi har fått in. Det är kul att se att bloggen blir läst, och vi är alldeles överumplade över alla fina kommentarer. Sitt ned i båten för här kommer några frågor som vi ska försöka besvara efter bästa förmåga. 
 
-Skepp ohoj! Vad äter man ombord?
 
Pizza är omständligt (som ni trogna läsare redan förstått) och kapten har dåliga erfarenheter med burkravioli på Ålands hav. Det är inte lätt att ha bra och näringsrik mat ombord. Bojan har inget kylskåp så färskvaror klarar sig inte speciellt länge. Dessutom finns en överhängande risk för skörbjugg. Hitills har besättningen klarat sig rätt bra på chips och folköl, men det här är en fråga som behöver undersökas närmre. Kanske har våra läsare några fina tips?
 
-Hej, ni skriver så fint och personligt om båtlivet. Det är verkligen inspirerande, men är ni inte rädda för att vara alltför självutlämnande?
 
Att bloggen ska vara personlig är ett mantra hos oss på redaktionen. När vi slog oss ned och tänkte igenom hur vi skulle lägga upp projektet insåg vi direkt att bloggen måste vara personlig; det är det enda sätt som vi kan skriva på. Det medför dock risken att lämna ut för mycket av besättningens privatliv. För oss har därför distinktionen privat och personlig blivit viktig. Vi skulle till exempel aldrig beskriva kaptens groteska tånaglar särskillt ingående.
 
-Hur behåller man lugnet ombord?
 
Det är mycket som kan gå fel, och det gör det rätt ofta. Nyckeln ligger i att ha en till synes lugn kapten. Resten av besättningen behöver inte inse att man har tagit sig ut på för djupt vatten. En kapten som lägger locket på sina panikkänslor och som kan övertyga besättningen att allt är under kontroll skapar en fin harmoni trots att båten tar in vatten. Uttrycket "Fake it till you make it" kan ta dig långt ut i skärgården utan större krav på kunskap eller säkerhetsutrustning. 
Har man ingen tydlig hierarki ombord kan man alltid gå ned i kajutan, sätta sig på durken och blunda.
 
 
-Hej, här kommer en lite pinsam fråga. Men är kapten singel?
 
Detta är det många som har frågat. Tyvärr måste vi på redaktionen göra en del läsare besvikna; kapten är i ett förhållande sedan fyra år, och han är även i ett seriöst förhållande med havet.
 
 
-Hej, det kan vara lite rörigt på båten och man har inte lika många produkter som hemma. Hur behåller man stilen ombord?
 
För det första får man nog acceptera att man inte kan vara lika piffig till havs. Som du säger har man inte samma möjligheter till det, men det gör inget. Ombord finns helt andra koder för vad som är snyggt. Det är inte så att du kommer i smoking till en sommarfest med grill och bad; det vore löjligt! Det gör inget om skjortan är lite skrynklig eller om allt inte matchar perfekt. Däremot finns några tips som du kan ta till om du vill ha kvar den där naturliga sjöbuselooken, men samtidigt vill vara fräsch.
När det kommer till kläder kan modet fluktuera ganska mycket. Det viktiga är att inte titta så mycket på vad de andra har på bryggorna. Istället bör man hitta sin egen stil och hålla sig till den. Våga vara dig själv!
Utbudet av skönhetsprodukter är minst sagt begränsat. Som tur är finns en mängd produkter naturligt i havet. Glöm ansiktsmasker och scrubs; blålera och blåstång kan ge ditt ansikte en lyster som inte har någon motsvarighet hos landkrabborna. Lämna saltvattensprayen hemma, det är bara att ta ett dopp och låta håret soltorka; det kommer ryktas om dina lockar som ringar på vatten.
Med andra ord finns det stora möjligheter till att behålla stilen ombord. Det gäller att vara kreativ och att lita på sin inre modekompass. Lycka till!
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-08-14 07:52:44

Liten fråga, måste man maskera chipsen o folkölen i plastlådor för att de ska få plats i kölsvinet?

Postat av: Anonym

Publicerad 2019-08-27 08:28:21

Var ett litet tag sedan ni postade, så nyfiken att höra om det som står framför er, sensommarens seglingar och vinterförvaring. Gärna fler bilder med dålig mobilkamera!

Svar: Det har varit lite radioskugga för att vi har varit på contentresa, men vi är strax tillbaka med nytt innehåll!
bojanexpress.blogg.se

Postat av: Victor

Publicerad 2019-09-07 14:18:36

Vill ha mer seglarmode!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

ALBIN EXPRESS Båtnummer: 322 Längd: 7,77 m Bredd: 2,49 m Djupgående: 1,45 Storsegel + fock: 32,0 kvm LYS: 1,11 Tillverkningsår: 1979

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela